Ik ben (nog) geen lid

Leuk dat je een training wil proberen! Voor een proefles Bokszaktraining of Bokszakcircuit kan je het formulier invullen op onze Proefles pagina.

Om een kennismaking met aansluitend een proefles Parkinson Boksen te boeken, kan je ons het beste een bericht sturen met je voorkeursdag: dinsdag of donderdag. We sturen je zo snel mogelijk een reactie terug.
Je traint altijd op je eigen niveau, ervaring is niet noodzakelijk. We begeleiden jou om het beste uit jouw training te halen! Voor jouw eerste keer bij Bodhi Gym hebben wij bokshandschoenen, binnenhandschoenen en eventueel scheenbeschermers te leen. We adviseren je graag als je eigen spullen wilt aanschaffen.
Per 23 juni ’23 werken wij samen met Virtuagym om je lidmaatschap te beheren, je aan- en af te melden voor trainingen, wachtlijst notificaties te ontvangen, de laatste updates over Bodhi Gym te krijgen en meer. Had je een actief abonnement of rittenkaart in juni ’23, dan heb je een uitnodiging per mail ontvangen om je nieuwe account bij Virtuagym te activeren.

Heb je sinds juni '23 geen actief lidmaatschap in het vorige systeem/ wel een account in Virtuagym maar geen lidmaatschap en kan je nu niet meer in het portaal? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Wij zijn alleen per mail te bereiken. Stuur ons een bericht en we reageren zo snel mogelijk.
Je vindt ons op Instagram en Facebook.

Iedereen met een actief account wordt automatisch lid van de groep 'Bodhi's Berichtenbord' op onze ledencommunity. Dit is de plek waar wij als team belangrijke mededelingen, de laatste nieuwtjes en andere updates over Bodhi Gym. Let er op dat je je notificaties in de app en/of toestemming geeft om updates per mail te ontvangen zodra wij een bericht delen.

Op de community vind je ook twee andere groepen:
- Bodhi Parkinson Groep: voor alle deelnemers van Parkinson Boksen & Parkinson Yoga.
- Bodhi Buddies: voor alle deelnemers van bokszaktraining, bokszakcircuit, basis en balans.

Ik ben lid

Altijd: geschikte, schone sportkleding, een handdoek en een flesje water. Kijk bij onze Huisregels voor de specfieke benodigdheden per training. Je benodigde trainingsmateriaal staan ook in het rooster in de omschrijving van de training aangegeven.
Meld je altijd vooraf aan via de app of het ledenportaal om verzekerd te zijn van een plekje in de les. Als er nog plekken vrij zijn, is aanmelden mogelijk tot de training begint.

Kosteloos afmelden is mogelijk tot 12 uur vóór de start van de training. Lukt het niet om mee te doen en is de annuleringstermijn van 12 uur al verstreken? Meld je dan nog steeds af. Zo maak je je plekje vrij voor iemand anders die wil komen trainen!
Is de training van jouw keuze vol? Meld je dan aan voor de wachtlijst. Uit ervaring weten wij dat er regelmatig geschoven wordt en je nog steeds een kans maakt om alsnog op de deelnemerslijst te komen. Als jij je notificaties aan hebt staan, ontvang je vanzelf bericht als er een plekje vrijkomt. Hierbij geldt: wie het eerst komt...
Boek je een training binnen nu en twee weken? Dan wordt gelijk een credit afgeschreven. Boek je een training die later dan 2 weken begint, dan wordt deze 14 dagen voor de start van de training afgeboekt.

Aantal credits inzien die gelijk zijn afgeboekt via de app: klik op Ik rechts onderin. Kijk onder 'Producten' en klik op de trainingen waar jij aan deelneemt. Op dit scherm zie je de verdeling van je credits en kan je via Overzicht geldigheid de geldigheidsduur van je credits inzien.

Via het ledenportaal: ga naar Clubaccount Informatie > Producten. Klik op de dienst die voor jou van toepassing is om de geldigheid en verdeling van jouw credits te zien.
Maak je gebruik van een Apple of Google agenda? Dan kan je een geboekte training ook aan je persoonlijke agenda toevoegen.

Voor Apple gebruikers: Open de app > Accountinstellingen > Apparaten & connecties > Koppelingen. Koppel hier vervolgens jouw Apple agenda.

Voor Google Calendar gebruikers: Log in via het ledenportaal > Klik op je naam rechts bovenin > Accountinstellingen > Email opties. Zorg ervoor dat 'Bevestiging voor boeken van een les' aangevinkt staat. Als je nu een les boekt, ontvang je een mail met een link om de training in je persoonlijke agenda op te slaan.
Per abonnementsperiode van vier weken krijg je vier credits te besteden. Het staat je vrij om deze vier credits te gebruiken op het moment dat voor jou het beste uitkomt. Dus als je vanwege werk, ziekte, vakantie enz. een week niet kan komen sporten, dan kan je deze credit op een ander moment in jouw huidige abonnementsperiode inzetten. Na deze vier weken komen ongebruikte credits te vervallen.
Neem even contact met ons op en we kijken met jou mee wat het meest passend is voor jouw situatie!
Heb je momenteel een Goud abonnement en wil je wisselen naar Zilver? Zeg dan eerst je abonnement op. Per de einddatum van je abonnement kan je vervolgens via de webshop een ander abonnement kiezen.

Heb je een Zilver abonnement en wil je naar Goud? We kunnen dan een Goud Upgrade (per direct) voor je activeren. Stuur ons een bericht en we reageren zo snel mogelijk.
Pauzeren van abonnementen is alleen mogelijk in het geval van blessures (met medische verklaring). In alle andere gevallen adviseren we je om je abonnement tijdig op te zeggen als je langere tijd niet kan trainen.
Jouw opzegdatum is vier weken na de laatste dag van jouw huidige abonnementsperiode.

In de app: ga naar Mijn Boekingen > klik op Boekingen > Producten. Onder de kop ‘Lidmaatschappen’ zie je staan wat de einddatum van jouw contract is. Klik op ‘Actief’/‘Verlengd’ om je abonnement op te zeggen.

In het online ledenportaal: ga naar Clubaccount Informatie > Producten > Lidmaatschappen > Status > klik op ‘Actief’/‘Verlengd’ om je abonnement op te zeggen.