Bodhi Balans is een moment om te ontspannen bij Bodhi Gym. Geïnspireerd op yin yoga: een les die je uitnodigt om te vertragen, te verstillen en de ontspanning op te zoeken. Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je langer in een houding (ver)blijft. Je maakt bewust contact met je ademhaling en laat de zwaartekracht het meeste werk doen. Bodhi Balans duurt 60 minuten en is exclusief toegankelijk voor leden van Bodhi Gym. Er kunnen 7 personen per les deelnemen.

Wat kan je verwachten?

Yin yoga kan een tegenwicht bieden aan onze vaak drukke, op actie gerichte (Yang) levensstijl én aan onze andere high intensity trainingen (zoals bokszaktraining en bokszakcircuit). Periodes van stress, spanning en drukte hoeven niet erg te zijn, als je maar genoeg momenten van rust en ontspanning er tegenover zet. Zo houd je balans in je leven! Yin Yoga nodigt je uit om de rust op te zoeken en naar binnen te keren. In deze stilte kan ruimte ontstaan voor reflectie, inzicht en emotionele verwerking. Maar Yin Yoga kan ook helpen bij het vergroten van de flexibiliteit en het herstellen van de mobiliteit van je gewrichten. Door langere tijd in houdingen te blijven (ongeveer 3 tot 5 minuten), worden tot slot diepe lagen van het bindweefsel gestimuleerd. Je bindweefsel is een ingenieus systeem dat je lichaam onder andere steun, structuur en bescherming biedt. Bindweefsel is niet zo flexibel als je spieren en heeft tijd nodig om soepel te worden. Soepel bindweefsel kan vervolgens helpen je energiestroom te verbeteren en je lekker in je vel te laten zitten.

We besteden ook aandacht aan de ademhaling met jou in deze les. Je zal in deze les werken met verschillende ademhalingsoefeningen en technieken. Door bewust met je ademhaling aan de slag te gaan, zal dit uiteindelijk ook ten goede komen van bijvoorbeeld je trainingsresultaten maar ook je rustmomenten.

Wat neem je mee naar Bodhi Balans?

– Indien gewenst een eigen yogamatje,
– Een grote handdoek/ hammam doek/ yoga handdoek,
– Een trui of iets anders om jezelf warm mee te houden,
– En warme sokken als je dat fijn vindt om te dragen tijdens de eindontspanning.
We maken geen gebruik van de bokszak.

Meedoen?

Wil je je aanmelden voor Bodhi Balans? Meedoen met deze les is mogelijk als je een actief Bodhi Goud abonnement, Bodhi Zilver abonnement of een Bodhi 10 rittenkaart hebt.

Bodhi Gym balans - Bodhi boom blauw

Terug naar home